Ravintolat

Varaa unohtumaton ravintolaelämys Helsingin parhaimmistoon kuuluvista ravintoloista

Ravintola Carelia

Parhaat raaka-aineet, innovatiivinen ote, kokemuksen tuoma varmuus ja ranskalaisen keittiön klassikot lyövät kättä rennossa brasserie-ilmapiirissä Kansallisoopperaa vastapäätä. Oman lisänsä tunnelmalliseen ilmapiiriin tuo 1920-luvulla toimineen apteekin alkuperäinen sisustus. Apteekki Carelia ehti palvella alueen asukkaita 70 vuoden ajan ennen muuttumistaan ravintola Careliaksi Asta Nurmilaukkaan johdolla 1996.

Ainutlaatuinen ilmapiiri on viehättävä yhdistelmä vanhan ajan apteekin tunnelmaa, brasserien elävyyttä ja modernia kaupunkilaisuutta. On sanottu, että vierailu Careliassa on kuin olisi yhtä aikaa Pariisissa, vanhassa Viipurissa ja Helsingissä.

Ravintola on kuuluisa viinivalikoimastaan, joka on yksi kaupungin laajimpia. Oman maahantuonnin lisäksi Carelia tarjoaa maailman parhaimpien pientuottajien helmiä sekä erilaisia viiniteeman ympärille rakennettuja teemaviikkoja ympäri vuoden.

Yli kuuden hengen varauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse ravintola@ravintolacarelia.fi tai puhelimitse +358 9 2709 0976. Ravintola Carelia aukeaa klo 16.00, joten klikkaathan Illallinen kohdan. Jos varaus ei ole mahdollinen, kannattaa varmistaa asia sähköpostilla tai puhelimitse.

Tervetuloa!

Kävelymatka hotellilta 1,7 km, raitiovaunuista 4, 10, 7 ja 2 kulkevat aivan ravintolan viereen.

www.ravintolacarelia.fi

RAVINTOLA KUU

Jo alusta alkaen hivenen ranskalaisvaikutteinen Kuu on ollut varsinkin töölöläisten asiakkaiden rakastama, ja nyt Kuuhun matkataan jo toisessa tai jopa kolmannessa sukupolvessa. Ja jopa Atlantin takaa!

Ravintolan sijainti vehreässä Töölönkadun ja Kivelänkadun kulmauksessa Hesperian puiston ja Oopperatalon läheisyydessä on rauhaisa ja vaivaton löytää. Ravintolan sisustuksessa yksinkertainen muoto ja harmonia kohtaavat. Lasitettu terassikatos houkuttelee levähtämään ja rentoutumaan myös talviaikaan.

Ruokalistan annoksissa noudatetaan tasapainoa ja estetiikkaa. Haluamme kunnioittaa laadukkaita raaka-aineita tuomalla esiin niiden ominaisuudet ilman turhia elementtejä. Sama näkemys korostuu kattavassa monipuolisilta tuottajlta ja omasta maahantuonnista kootussa viinivalikoimassa. Viinilistalle olemme valinneet puhtaita, jokaisen rypäleen persoonallisia ominaisuuksia korostavia tuotteita. Se, että asiakas voi ostaa itselleen soveliaan viinin ystävälliseen hintaan, on meille tärkeää.

Tänä päivänä tyytyväiset asiakkaamme kertovat Ravintola Kuun olevan ajankohtaisempi kuin koskaan.

Yli kuuden hengen varauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse ravintola@ravintolakuu.info tai puhelimitse +358 9 2709 0973.

Tervetuloa ravintolaamme!

Kävelymatka hotellilta 1,7 km, raitiovaunut 4, 10, 7 ja 2 kulkevat aivan ravintolan viereen.

www.ravintolakuu.fi

Ravintola KuuKuu

KuuKuu on toiminut Etu-Töölössä Museokadun ja Minervankadun kulmassa jo vuodesta 1990. Samalla paikalla on ehtinyt toimia niin lihakauppa kuin Valion baari. KuuKuu on välitön ja rento ravintola, jossa on sekä ruokasali että baari. Kesäisin avaamme aurinkoisen ja rauhallisen terassin. Uudistetussa ravintolassa on 36 paikkaa ruokailijoille ja 16 baariasiakkaille. Baarissa voi myös ruokailla. KuuKuussa on lisäksi kaksi kabinettia, joista toiseen mahtuu 16 henkilöä ja toiseen 10 henkilöä.

Ruokalistalla on ylpeydellä valmistettuja reiluja klassikkoannoksia, jokaiseen makuun. Emme kategorioidu mihinkään tiettyyn sektoriin vaan suosimme kotimaista laatua, eurooppalaista ruokakulttuuria kumartaen. Keittötiimimme etsii jatkuvasti uusia, mielenkiintoisia ja hyvän hinta-laatusuhteen omaavia raaka-aineita, joka heijastuu ruokalistassamme ja sen hinnoittelussa.

Ruokalistaltamme löytyy aina vasikanmaksaa, lohikeittoa ja jo legendaksi muodostuneet lihapullat sekä lisäksi muita lohturuokia, jotka tarjoilemme ammattiylpeydellä. Keittiömme on auki myöhään joka päivä (ma-to 23, pe-la 24 ja su 21 asti). Lounasta on tarjolla arkisin klo 11–16. Maukkaat kotiruuat, keitot ja salaatit saat myös mukaan.

Viinilistalla on kätevä valikoima oman maahantuonnin helmiä kohtuuhintaan, jotka sopivat ruokiimme kuin isoäiti keittiöön.

KuuKuun mutkaton meininki jatkuu lounaasta pikkutunneille.

Kabinettia varatessa sekä yli kuuden hengen varauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan ravintolaan sähköpostitse info@kuukuu.fi tai puhelimitse +358 9 2709 0974. Jos varaus ei ole mahdollinen, kannattaa varmistaa asia sähköpostilla tai puhelimitse.

Liity seuraan!

Terveisin, KuuKuun väki

Kävelymatka hotellilta 1,4 km.

www.kuukuu.fi

Viinibaari Apotek

Historiallinen Helsingin XII Joutsen apteekki toimi yli sadan vuoden ajan Lapinlahdenkadun ja Eerikinkadun kulmassa.

Alkuperäistä suojellun jugendapteekin sisustusta kunnioittavan remontin jälkeen syntyi töölöläisistä klassikoistaan tunnettuun ravintolaperheeseen uusi viinibaari – Apotek.

Apotekin keittiö tarjoaa sesongin raaka-aineista rakennettujen vaihtuvien pikkuannosten lisäksi viinin kanssa maistuvaa naposteltavaa; huolella valittuja juustoja, leikkeleitä, pateita ja kasvisruoka.

Voit tilata pieniä annoksia pitkin iltaa istuskelun lomassa hetken mielijohteesta tai halutessasi koota niistä suuremmankin illallisen. Voit jakaa ruokalistan annokset pöytäseurueen kesken – tai omia ne kokonaan itsellesi, sinä päätät.

Apotekin viinivalikoima on käytännössä täysin omaa maahantuontiamme. Valikoima painottuu pitkälti käsityönä tehtyihin perheomisteisten tilojen laatuviineihin. Näissä viineissä maistuu alkuperä, rypäle ja terve kasvuympäristö. Useimmat tuottajista viljelevät viinitarhojaan orgaanisesti.

Apotekin yli sata viiniä käsittävä viinilista on nähtävissä vain viinibaarissa. Voit varata pöydän Apotekin kotisivuilta.

Kävelymatka hotellilta 500 metriä.

www.viinibaariapotek.fi

Cafe Tin Tin Tango

Tervetuloa Café Tin Tin Tangoon! Mannermainen ja persoonallinen kahvila- ravintola Töölön sydämessä, suosittu jo vuodesta 1994.

Päivä alkaa hyvin Café Tin Tin Tangon kuuluisalla runsaalla aamiaisella. Niitä tarjoillaan koko päivän aamusta iltaan. Päivällä leivonnaisia, herkullisia salaatteja ja jo legendaksi muodostuneita patonkeja. Illalla tunnelmallista taustamusiikkia, hillittyä puheensorinaa, laaja olut-, siideri- ja viinivalikoima.

Jo vuodesta 1994 niin perheet, taiteilijat, poliitikot, opiskelijat kuin perustöölöläisetkin ovat kohdanneet A-oikeuksin varustetussa kahvilassamme. Café Tin Tin Tangon lämmin ja kotoisa korttelikahvilan ilmapiiri onkin saanut ystäviä ympäri maailman, ystävät kutsuvatkin kahvilaa nimellä Tintti tai vain olohuoneeksi.

Varaaminen ei ole valitettavasti mahdollista.

Kävelymatka hotellilta 1,7 km. Raitiovaunuista 4, 10, 7 ja 2 kulkevat ravintolan viereen

www.tintintango.fi